Op zoek naar achteraf
We zijn zojuist aan een nieuw jaar begonnen en, zoals altijd in deze tijd van het jaar, vind ik het moeilij k te geloven dat er alweer een jaar voorbij is. Ik herinner me nog alsof het gisteren was toen de hele wereld in paniek was over de naderende 21e eeuw. De hype was waanzinnig, maar uiteindelijk was het gewoon weer een jaarwisseling. Op lange termijn had het voor niemand van ons echt veel betekenis. Een terugblik is toch vaak het meest accuraat.
Vandaag, nu we aan ons derde opeenvolgende jaar van de COVID-pandemie beginnen, zou ik willen dat we een terugblik hadden. We hebben allemaal een beetje waanzin meegemaakt – massale lockdowns, wijdverspreide internationale paniek, een totale stopzetting van het toerisme naar Israël, sporadische internationale reizen als die er al waren. Ik heb de VS meer dan een jaar niet bezocht en ben sinds februari 2019 nog steeds niet terug geweest in Australië, omdat dat land gesloten blijft voor toeristen. Ik zou zo graag tegen u willen kunnen zeggen – spring op het vliegtuig en kom hierheen – maar dat kan ik niet. En ik mis u.
En als ik zoek naar de betekenis van dit alles, heb ik moeite om een boodschap te zien. Terwijl wetenschappers blijven worstelen met de oorzaak en de beste behandeling van de ziekte, is het duidelijk hoe weinig ze nog weten. En net als we denken dat de pandemie op zijn retour is, duikt er een andere variant op die zowel artsen als politici verbijstert.
Ik weet dat we van mening verschillen over de beste manier om met de situatie om te gaan en dat is prima. Diversiteit is altijd goed en een gezond debat is wat mensen drijft. Maar wat mij verdriet doet, is de verdeeldheid tussen goede mensen die deze pandemie heeft veroorzaakt. Een ziekte die door zovelen gedeeld wordt, zou ons dichter bij elkaar moeten brengen. In plaats daarvan zijn we allemaal getuige van diegenen die de extremen hebben omarmd en hun mening de manier waarop ze met hun vrienden en buren omgaan, hebben laten beïnvloeden.
Bij CFOIC Heartland hebben we altijd geloofd dat wat ons verenigt Israël is. We komen uit verschillende religies, verschillende politieke overtuigingen, verschillende landen. Maar we kunnen samen sterk staan en elkaar omhelzen zoals we het volk en het land Israël omhelzen. Mijn gebed voor dit nieuwe jaar is dat we van elkaar zullen blijven houden en van dit kostbare land, het land dat G-d aan mijn volk heeft gegeven. Op een dag zullen we de wijsheid over COVID hebben die ons allen zal verenigen. We zullen die gezegende terugblik hebben die ons zal helpen begrijpen wat we hebben meegemaakt. Maar tot die tijd en gedurende de hele tijd, zullen we worden gesteund door een diepe en blijvende liefde voor G-d en voor allen die Hij liefheeft – al Zijn kinderen op deze grote en prachtige aarde. Moge G-d u zegenen!
Hoogachtend
Sondra Oster Baras
Directeur
GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND
U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.
Ds. Henk Poot