719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – SEPTEMBER 2020

Beste Vriende,

Nu ik deze brief schrijf, net nu september op het punt staat te beginnen, weten we nog steeds niet zeker hoe dit nieuwe schooljaar er precies uit zal zien. De school zal op 1 september beginnen en het plan is om de scholen te openen in een of andere combinatie van virtuele en fysieke lessen. De jongste groepen zullen op school zitten, de middelste en de oudere groepen zullen enige tijd op school zitten en enige tijd met online les krijgen, het virtuele lesgeven zal toenemen naarmate de kinderen ouder worden. Het afgelopen schooljaar was vergelijkbaar, maar het werd allemaal op het laatste moment in elkaar gezet, als reactie op de crisis die zich ontvouwde.  Het komende jaar, met nu een paar maanden om te plannen, is de hoop dat het beter en effectiever zal zijn.

 

Maar het zal nog wel even duren voordat we weten of onze kinderen echt in staat zijn geweest om te leren zoals ze zouden moeten, in deze moeilijke tijd. Er zijn altijd kinderen die in elke omgeving kunnen leren.  En er zijn altijd de kinderen die het moeilijk hebben in elke omgeving.  Maar het is niet duidelijk hoe de rest van de kinderen zal functioneren. En hoe zit het met hun ouders? Kinderen die 10 jaar oud zijn, kunnen niet alleen thuis blijven en kunnen zeker niet worden vertrouwd op het aansluiten en deelnemen aan hun online studie als hun ouders niet thuis zijn. En als hun ouders thuis zijn, betekent dat dat deze ofwel helemaal niet werken, ofwel in deeltijd, van thuis uit, tussen het toezicht op het  schoolwerk van hun kinderen door.

 

In de tussentijd zijn we koortsachtig aan het kijken hoe wij en u, kunnen helpen. Nu te veel ouders van jonge kinderen gedwongen worden thuis te blijven en anderen hun baan zijn kwijtgeraakt, is de financiële situatie van zoveel gezinnen nog steeds kritiek. Bovendien zullen de programma’s voor de verbetering van de dorpen veel belangrijker worden als aanvulling op het conventionele onderwijs.  De lokale bibliotheek kan bijvoorbeeld een geweldig centrum voor informeel onderwijs worden, omdat kinderen zoveel kunnen ontdekken door zelfstandig te lezen en te verkennen.

 

Ik ben er zeker van dat u in uw eigen gemeenschappen voor vergelijkbare uitdagingen staat en ik kan de noodzaak inzien om naar binnen te kijken en lokaal te helpen.  Maar als u in staat bent om de mensen in Israël te helpen die uw hulp het hardst nodig hebben, dan zouden we u zeer dankbaar zijn. Deze maand wenden we ons vooral tot u om behoeftige gezinnen in Samaria en de bibliotheek in Elazar te helpen.Wat u ook kunt doen, het zal zeer gewaardeerd worden. 

 

Moge G-d u zegenen en u gezond houden!

Hoogachtend

Sondra Oster Baras

Directeur