719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – OKTOBER 2020

Beste vriende,

Een paar weken geleden werd een kleine gemeenschap in de Heuvels van Hebron, net ten zuiden van het Bijbelse Hebron, vlak voor Sabbat geëvacueerd. Palestijnse Arabieren uit een naburig dorp staken de struiken en wilde grassen aan de rand van de gemeenschap in brand en het vuur verspreidde zich snel. De huizen aan de rand van de gemeenschap waren in groot gevaar, niet alleen vanwege de nabijheid van de vlammen, maar ook omdat het stacaravans waren, gebouwd van extreem brandbaar materiaal.

G-d zij dank, het vrijwillige vuurpeloton van de Hebron Hills en de rapid response teams waren in staat om de vlammen net op tijd te doven en niemand raakte gewond. Maar het risico was enorm!

Brandstichting is een serieus wapen geworden in de Palestijnse terreuroorlog tegen de Joden.  Of het nu gaat om de brandballonnen en explosieven die over het hek van Gaza naar Zuid-Israël worden gelanceerd, of om de branden die aan de rand van de gemeenschappen worden gesticht, deze terroristen willen de Joden schade berokkenen. Ze willen ons doden. Ze willen onze gewassen vernietigen.  En ze willen onze huizen in brand steken. Dank zij G-d slagen ze er zelden in om huizen of mensen te beschadigen, maar de schade die ze hebben aangericht aan de landbouw in het zuiden is afschuwelijk.

Ik kreeg onlangs een telefoontje van de burgemeester van de regio Zuid-Hebron Hills en hij vertelde mij over de enorme uitdaging die de Arabische brandstichting met zich meebrengt voor de kleine gemeenschappen in zijn gebied.  Het is een gebied aan de rand van de Negev en vooral in de zomermaanden is het gebied vreselijk droog en bijzonder gevoelig voor branden.  Burgemeester Damri smeekte mij om hen te helpen bij de aanschaf van brandweeruitrusting en andere vitale noodvoorzieningen. Ik beloofde hem dat ik mijn best zou doen om de nodige fondsen te werven.

Ik hoop dat u in staat zult zijn om burgemeester Damri en de geweldige mensen in de heuvels van Hebron te helpen, evenals de bewoners van kleine gemeenschappen in heel Judea en Samaria. Als er brand ontstaat door natuurlijke oorzaken, dan is dat al erg genoeg.  Maar wanneer gemene mensen brand stichten om anderen schade te berokkenen, is het echt kwaadaardig.  En we kunnen het kwaad niet laten zegevieren.

Moge G-d u rijkelijk zegenen voor alles wat u heeft gedaan en blijft doen voor Israël.  Blijf veilig en blijf gezond!

Hoogachtend

Sondra Oster Baras
Directeur