719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – JULI 2019

Beste vrienden,

Ik besef dat het nog maar Juli is maar ik denk dat het niet te vroeg is om al aan Oktober te denken. Voor Joden is dat makkelijk. Na het einde van Shavuot (Pinksteren) een paar weken geleden is ons volgende feest eind September als de weken van de najaarsfeesten beginnen met Rosh HaShanah, het Joodse Nieuwjaar, ook wel bekend onder de naam ‘Feest van de bazuinen’. Daarn komt Jom Kippoer, Grote Verzoendag en vervolgens het blijde en feestelijke Loofhuttenfeest.

Elk jaar komen er duizenden christenen naar Jeruzalem om dit prachtige feest te vieren. Veel mensen genieten van de Jeruzalem-mars, als christenen en anderen uit heel de wereld door Jeruzalem stappen met hun nationale vlaggen en hun hartelijke steun aan Israël laten blijken. Dat is inderdaad een prachtig gezicht.

En elk jaar, leidt CFOIC Heartland christelijke bezoekers rond in Judea en Samaria. We doen dat al sinds het eerste jaar van onze start in 1998. En het is altijd weer een hoogtepunt van ons jaar. Er is niets opwindender voor mij dan een groep christelijke supporters van Israël te ontvangen in mijn eigen Loofhut om samen met hen de vreugde te mogen delen van dit deel van het jaar en de verbondenheid te voelen met het land Israël.

Dit jaar organiseren we weer een eendaagse tour in Judea. De bus zal in Jeruzalem vertrekken en terugkomen, van het Convention Center (Binyanei HaUma) vlak naast het Centrale Busstation. En u zult dit jaar dan echt Judea en haar inwoners leren kennen. We bezoeken de prachtige en moderne multi-media experience in Kfar Etzion waarmee we kennis maken met de bewogen geschiedenis van dit dorp, te beginnen met 1943 tot aan de tijd van nu. U zult lopen op het oude aartsvaderspad en het Bijbelse en moderne Tekoa bezoeken, Bet Hagai zien en aan het einde van de dag in Efrat uitkomen waar we u zullen ontvangen in de Loofhut van mijn zoon, schoondochter en mijn heerlijke kleinzoon.

Als u deze dag niet kunt meemaken en u wilt uw eigen programma maken voor een tocht door Judea en Samaria, hetzij in deze najaarsperiode of op een andere tijd, dan kunt u mij dat natuurlijk laten weten. We maken inhoudsvolle programma’s voor een bezoek aan Judea en Samaria, zowel voor individuele personen als voor kleine en grotere groepen, heel het jaar door, Er is geen betere manier om werkelijk de situatie te begrijpen van onze aanwezigheid hier in het hart van het Bijbelse Israël. – een werkelijkheid die een Bijbelse, geestelijke, historische en politieke betekenis heeft.

Ik hoop dat u ons weet te vinden. Zie ook de bijgevoegde flyer en het formulier om u van een plek in deze mooie tour te verzekeren.

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras

Directeur, kantoor Israël