719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – Oktober 2023

                                  Shmuel’s visie voor CFOIC Heartland

       

Toen de CEO van Netflix, Reed Hastings, in een interview werd gevraagd wie de grootste rivalen van de streaminggigant waren, noemde hij geen Amazon, YouTube of traditionele zenders. Volgens Hastings is onze behoefte aan slaap de grootste concurrent van het bedrijf: “Weet je, denk er eens over na. Als je een show van Netflix kijkt en je raakt eraan verslaafd, blijf je ‘s avonds laat op,” zei hij. “We concurreren met slaap.” In een poging om iemands natuurlijke impuls om te stoppen met series kijken en te gaan slapen in te dammen, bood Netflix zijn klanten een functie aan die de kijker de mogelijkheid geeft om de volgende aflevering te zien zonder actief te klikken. Deze gewoonte, om in beweging te blijven zonder een pauze te nemen, is toevallig een van onze grootste uitdagingen: We stoppen nooit. Maar al te vaak browsen, kijken en lezen we voortdurend zonder de tijd te nemen om stil te staan en na te denken over waarom we ervoor kiezen om te doen wat we doen.

We hebben zojuist het Joodse Nieuwjaar 5784 verwelkomd en volgens de Joodse traditie zijn we op dit moment verplicht om stil te staan bij onze daden van het afgelopen jaar. Hier bij CFOIC doen we precies dat, we denken na over hoe we meer kunnen doen, hoe we ons verhaal naar buiten kunnen brengen en hoe we met jullie kunnen samenwerken om de bewoners van het Bijbelse Hartland te steunen. Na lang nadenken geloof ik dat we ons het komende jaar allemaal moeten richten op het nemen van kleine stappen die vanuit ons hart komen. Elke brief, e-mail of uitnodiging die we ontvangen om ons te helpen ons verhaal over Judea en Samaria te delen, is van het grootste belang en verdient onze volledige waardering.

Er is een algemeen bekende Joodse gelijkenis waarin gemeenteleden op de avond van Jom Kippoer, “de dag van ontzag”, emotioneel en mentaal voorbereid hun synagoge binnengingen voor een dag van volledige spiritualiteit. Voor hen was er geen ruimte zelfs niet de kleinste andere zaken.. Iedereen wachtte op de cantor om te beginnen met het eerste gebed dat bekend staat als “Kol Nidrei”, waarin verbale geloften en beloften die in het afgelopen jaar door alle aanwezigen zijn gedaan, worden uitgesproken en teniet worden gedaan. In plaats daarvan hoorden de gemeenteleden eerst van een kleuter die nooit het voorrecht had gehad om formeel Joods onderwijs te krijgen. Desondanks was het jongetje, dat slechts een paar Hebreeuwse letters kende, vastbesloten om te bidden en zich met God te verbinden.

De peuter deed zijn uiterste best en begon herhaaldelijk “ALEPH, BET, GIMMEL, DALET, HEY, VAV, ZAYIN!”, de eerste zeven letters van het Hebreeuwse alfabet, uit te spreken. Leden van de gemeente scholden hem onmiddellijk uit en zeiden dat hij stil moest zijn. De rabbijn vond de uitspraak van de letters door de peuter echter lief en inspirerend. De rabbijn richtte zich tot de gemeente en vroeg retorisch: “Luisteren jullie eigenlijk wel naar dit kind? Natuurlijk zegt hij alleen maar letters, maar elk van die letters komt uit het diepste van zijn hart. Voor hem zijn het in feite de diepste en meest gepassioneerde woorden van gebed.”

De les voor ons allemaal is duidelijk. Elke kleine daad is belangrijk en elke hoeveelheid steun, wanneer die uit het diepste van ons hart komt, kan een diepgaande impact hebben.

Ik wens dat het volgende jaar nog meer succes zal brengen voor het Volk van Israël en ook voor u en uw hele familie.

 

Shalom,

Shmuel Junger Directeur

 

 

 

GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND

U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.

Ds. Henk Poot

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.