719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – November 2023

                                                     Een Grimmige Realiteit

       

We worden geconfronteerd met een situatie waarvan we hoopten en baden dat die nooit zou komen – de grimmige realiteit van oorlog in Israël. Ik weet zeker dat jullie voor ons bidden en aan ons denken terwijl jullie het vreselijke nieuws volgen. Jullie niet aflatende steun door de jaren heen is van groot belang geweest voor de veiligheid van onze gemeenschappen in Judea en Samaria. Maar nu de aandacht van de wereld uitgaat naar de wrede oorlog die Hamas voert tegen Israël, heb ik een belangrijke boodschap over de situatie in het Bijbelse Heartland.

De oorlog heeft belangrijke veranderingen teweeggebracht in onze regio. Een alarmerende toename van uitgesproken steun voor Hamas en directe acties onder onze lokale Arabische buren geven aan dat ze van plan zijn om zich in deze uitdagende tijden aan te sluiten bij Hamas. De toenemende veiligheidsdreigingen hebben de mensen in Judea en Samaria in groot gevaar gebracht, waardoor sinds het begin van het conflict essentiële veiligheidsapparatuur nodig is. Door de jaren heen is de niet aflatende steun van de donateurs van CFOIC Heartland een hoeksteen geweest om deze gemeenschappen te helpen zich te verdedigen tegen terroristische dreigingen. Maar deze nieuwe realiteit brengt nieuwe en urgentere uitdagingen met zich mee.

Israël heeft altijd geweten dat onze vijand in Gaza slecht was. De gebeurtenissen van 7 oktober dienden als een grimmige herinnering, niet alleen voor ons, maar ook voor de rest van de wereld, aan de wreedheid en meedogenloosheid waartoe onze vijanden in staat zijn. Als Joden en Christenen stellen we ons vertrouwen in God en bidden we vurig voor betere tijden. Tegelijkertijd weigeren we onze kop in het zand te steken. We moeten vastberaden blijven en schouder aan schouder staan met de helden van het Zuiden die dapper hun gemeenschappen verdedigden. CFOIC zal er alles aan blijven doen om de gemeenschappen van Judea en Samaria te steunen, terwijl ze zich voorbereiden op hun verdediging tegen de toenemende dreigingen.

In deze maandelijkse update vind je het inspirerende Sansana Heartland Story en onze nieuwsbrief Israel Under Fire. Het succesverhaal van Sansana is een bewijs van jouw steun en laat zien welke impact we samen kunnen bereiken. In deze turbulente tijden is jouw voortdurende steun des te waardevoller voor de veiligheid en stabiliteit van onze gemeenschappen. Bedankt dat je achter ons staat.

 

Shalom,

Shmuel Junger Directeur

 

 

 

GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND

U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.

Ds. Henk Poot

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.