719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – Augustus 2023

                                    Een opwindende verandering na 25 jaar!

       

Dit is een bijzonder moeilijke brief voor mij om te schrijven.  En ook een bijzondere.  Al meer dan 25 jaar ben ik directeur van de organisatie die ik heb opgericht, Christian Friends of Israeli Communities.  Maar op 1 september zal ik die functie neerleggen en de teugels overdragen aan mijn vertrouwde collega en vriend, Shmuel Junger. 

Het grootste deel van de afgelopen 25 jaar heb ik u elke maand een brief geschreven, waarin ik iets vertelde over de gebeurtenissen in Israël, de vreugde van een feestdag of de tragedie van het terrorisme deelde, of gewoon stilstond bij de wisseling van de seizoenen.  Ik heb u deelgenoot gemaakt van nieuwe ontwikkelingen in Judea en Samaria en uw steun gevraagd voor levensnoodzakelijke zaken.  En u heeft gereageerd op mijn brieven, met e-mails, kaarten en af en toe een telefoontje.  Ik zal deze maandelijkse brieven niet meer schrijven.  Vanaf volgende maand zal Shmuel u in plaats daarvan schrijven.

Ik ben trots op wat we in de loop der jaren hebben bereikt en dit is voor mij een gelegenheid om u te bedanken voor alles wat u heeft gedaan om CFOIC Heartland te maken tot wat het nu is.  Zonder de steun en hulp van zoveel supporters over de hele wereld hadden we de organisatie nooit kunnen opbouwen tot het meest effectieve instrument voor christelijke steun in Judea en Samaria.  U en zoveel vrienden zoals u waren er voor ons toen de dingen het moeilijkst waren, organiseerden bijeenkomsten, bezochten ons in Israël en doneerden gul voor wat het meest nodig was.  Ik dank u vanuit de grond van mijn hart.

Hoewel ik met pensioen ga als directeur, kan ik mezelf nooit echt losmaken van het werk van CFOIC Heartland en mijn levensmissie – de vestiging van Judea en Samaria.  Ik neem zes weken vakantie van CFOIC Heartland om me de kans te geven de batterijen op te laden die erg moe zijn geworden.  Maar op 15 oktober kom ik terug bij CFOIC Heartland in mijn nieuwe functie als International President. Ik zal alles blijven doen wat ik kan om de mensen en de gemeenschappen van Judea en Samaria te versterken via CFOIC Heartland.  Ik zal nog steeds betrokken zijn en contact met u houden, maar ik zal niet langer de leiding hebben.  Ik kijk uit naar deze verandering. 

Shmuel is jong en gepassioneerd en zal CFOIC Heartland verder brengen op manieren die we ons een paar jaar geleden alleen maar hadden kunnen voorstellen.  Maar hij zal ook doorgaan met het werk, toezicht houden op en uitvoering geven aan de projecten die u heeft gesteund en de mensen aanmoedigen.   Neem contact op met Shmuel als u dat nog niet hebt gedaan en stel uzelf aan hem voor.  Hij wil u graag beter leren kennen. 

We beginnen aan een nieuw avontuur en ik vertrouw erop dat G-d onze inspanningen zal blijven zegenen.  Ik hoop dat u er voor de lange termijn aan onze zijde zult zijn, zoals u dat al zoveel jaren bent.  Moge G-d u rijkelijk zegenen en moge G-d Israël zegenen.

 

Hoogachtend

Sondra Oster Baras

Directeur

 

GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND

U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.

Ds. Henk Poot

2 thoughts on “NIEUWS UIT HET HEARTLAND – Augustus 2023”

 1. Goedendag,

  Ik krijg meldingen van ene Mohammed die steeds post namens mij krijgt, en hij wordt het zat las ik. Kennelijk is er een fout in de adresgegevens, de juiste gegevens zijn:
  A.C. Komijn
  Abraham Kuyperweg 224
  3317 KH Dordrecht

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.