719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – MAART 2020

Beste vrienden,

Deze maand is een mijlpaal voor mij en voor CFOIC Heartland. In maart 1998, precies 22 jaar geleden, opende ik het Kantoor van CFOIC Heartland in Israël en lanceerde officieel wat toen een revolutionair idee was – een organisatie die zich toelegt op het verbinden van christenen over de hele wereld met de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria. Het idee was niet van mij. Hoewel ik aardig vertrouwd was met de christelijke cultuur en overtuigingen vanuit mijn jeugdjaren in de Verenigde Staten, had ik zelden christenen ontmoet die van Israël hielden. Maar dankzij de visie van een Amerikaans christelijk gezin, besloot ik om het eens te proberen.

Ik was al lang een pleitbezorger voor de gemeenschappen en was met heel mijn hart van plan om alles te doen pm de zaak van de Joodse nederzettinggen in Judea en Samaria te behartigen. Jarenlang al had ik, tussen het opvoeden van mijn kinderen en het werken part-time als advocaat door, journalisten rondgeleid in Judea en Samaria, om te proberen ons perspectief voor het voetlicht te krijgen in een toenemend sceptische wereld. In zeldzame gevallen sprak ik tot een christelijk publiek of werd ik geïnterviewd door een christelijke journalist, maar ik had geen idee wat het potentieel was in de christelijke wereld voor de steun aan Israël.

U moet begrijpen dat dit voor mij een groot risico was. Ik had de belofte van een christelijk persoon die ik nauwelijks kende om me een basissalaris te betalen. En volgens mijn echtgenoot was dat een twijfelachtige regeling, Ik stopte met mijn baan en zette een kantoor op in mijn slaapkamer (ik haatte het lawaai van de faxen die ’s-Nachts binnenkwamen) en bad dat het zou slagen. Vergeet niet, ik wist van niets en niemand in de christelijke wereld. Ik begon met het maken van afspraken en het leren kennen van de christelijke zionisten die in Jeruzalem waren.

Op de een of andere manier begon dit ding vorm te krijgen en te groeien. Kim Troup, zelf net van een Bijbelschool af, was nog nooit in Israël geweest en had nog nooit een Jood van aangezicht tot aangezicht ontmoet, maar zij startte in de VS en we begonnen een relatie die  gegroeid en tot bloei gekomen is meer dan alles wat ieder van ons had kunnen voorstellen. Vandaag word ik beschouwd als een van Israëls deskundigen op het gebied van christelijk-joodse betrekkingen. We begonnen een beweging die velen hebben geïmiteerd. En u, onze vrienden en supporters, zijn all die tijd bij ons geweest. Zonder dat u de visie had opgevat en met ons had samenwerkt om onze invloed en activiteit over de hele wereld te laten groeien, had dit allemaal niet kunnen gebeuren.

Terwijl ik deze brief schrijf, ben ik op weg naar Australië voor mijn 10e jaarlijkse reis. Een nieuwe mijlpaal. En hopelijk zal Israël spoedig zijn soevereiniteit toepassen op de gemeenschappen in Judea en Samaria. En dat zal een ongelooflijke mijlpaal zijn. Een stap waar u deel van uitmaakt. Want zonder de stem die wij, u en ik, al meer dan 20 jaar hebben laten horen, zou geen enkele Amerikaanse president er zelfs van gedroomd hebben om zoiets gewaagds te doen als het erkennen van het recht van Israël op Judea en Samaria. Bedankt voor alles wat u hebt gedaan. En we hopen op een volgende 22 jaar van een relatie die bedoeld was om te gebeuren!

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras
Directeur