719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – JANUARI 2020

Beste vrienden,

Gelukkig Nieuwjaar! Je zult deze brief waarschijnlijk net na het nieuwe jaar ontvangen, op een moment dat je eindelijk de feestdagen achter je hebt gelaten en je weer bezig bent om je aan te passen aan de routine van een nieuw jaar. De goede voornemens van het nieuwe jaar zijn gemaakt en nu is het tijd om deze na te komen. Zal dit een beter jaar zijn dan de laatste? Zullen we besluiten verbinden om iets anders te doen, de extra mijl voor iemand of iets te gaan, gewoon beter dan voorheen? Er is altijd zo’n optimisme als we iets nieuws beginnen – maar kunnen we het ook echt waar maken?

Toen ik het Israëlische kantoor van CFOIC Heartland voor het eerst opende in maart 1998 en feitelijk de organisatie creëerde zoals we die vandaag kennen, was ik, samen met mijn partner Kimberly Troup, meer bezorgd dan optimistisch over onze toekomst. Ik wist wat ik wilde bereiken. Ik had de visie om ons met Christenen over de hele wereld te verbinden en hen te inspireren ons te bezoeken in Judea en Samaria en ons te steunen bij de ontwikkeling het bijbelse Israël. Ik had een paar praktische ideeën, maar wist eigenlijk heel weinig over mijn publiek. Ik had op dat moment heel weinig Christenen ontmoet, maar ik kende de dorpen van Judea en Samaria en ik voelde met heel mijn hart dat alles wat ik kon doen om hen te helpen, alle energie waard zou zijn die ik zou kunnen geven. Ik had mijn leven gewijd aan het opbouwen van Judea en Samaria en ik zocht naar mogelijkheden om partners in de hele wereld te zoeken die me konden helpen.

Vandaag, bijna 22 jaar later, kunnen we ons veroorloven optimistisch te zijn. Toen we begonnen, dacht niemand in Israël aan christelijke steun voor de nederzettingen. Als een christelijke gezin niet met het idee was gekomen voor CFOIC-Hartland, was ik er nooit bij betrokken geraakt.Toen we begonnen, namen we een enorm risico en eerlijk gezegd blijven we elke dag risico’s nemen. Ik weet nog steeds niet of ik de middelen zal hebben die ik nodig heb om te voorzien in de noodzakelijke behoeften van zoveel gemeenschappen. Er zijn maanden dat ik wakker lig met de vraag of ik in staat zal zijn om aan mijn uitgaven te voldoen, om de salarissen te betalen en om effectief een verschil maken. Maar vandaag ben ik optimistisch. Want altijd weer bent u er om ons er doorheen te helpen.

Vandaag, aan het begin van een nieuw jaar, ben ik optimistisch dat dit jaar beter dan ooit zal zijn. En ik hoop dat u zich bij mij zult aansluiten in dit gevoel van optimisme. Ik hoop dat u zult blijven samenwerken met ons en ons zult vertrouwen als we werken aan de realisering van uw en onze dromen en aan de vervulling van de profetieën over het hart van het bijbelse Israël.

Hoogachtend

Sondra Oster Baras
Directeur