719-683-2041 Contact us

April 2013

De Lente is begonnen!  In feite begon ze dit jaar vroeg in Israël en toen we ons huis de grote schoonmaak gaven en ons op maakten voor Pasen, hadden we warm en zelfs heet weer, zoning en heerlijk.De bergen van Samariazijn groener dan ooit na onze wondervolle regenachtige winter en de wilde bloemen staan overal in het land in bloei. Als ik deze brief aan u schrijf, staan we op het punt de Paasvakantie te begroeten en het hele land viert het in een feestelijke geest.

Maart was een ongelooflijk drukke maand voor me en voor iedereen van CFOIC Hartland, in het bijzonder door de prachtige groepen die ons de laatste maand een bezoek brachten. Een van de meest speciale ervaringen was het begeleiden van de Nederlandse en internationale groepen van Christenen voor Israël.Kim Troup, directeur van ons kantoor in de Verenigde Staten en ik zelf brachten een hele dag door met leden van het Nederlandse bestuur en hun echtgenoten tijdens een tocht door Judea, waarbij we Tekoa bezochten, het ongelofelijke verhaal hoorden van het dorp Gevaot dat een centrum is geworden voor kinderen met een handicap en waar jongeren en volwassenen bij elkaar wonen en een normale samenleving vormen, en waarbij we ook de Gush Etzion wijngaarden aandeden.

Heel bijzonder was de dag samen met C4I International. Ik had de gelegenheid om een stuk onderwijs te gevenover Abrahamen Gods belofte aan Israël van de top van de mooiste berg in Israël, uitkijkend overde Terebint van More, de berg de Gerizim en de Ebal. Toen we daarna met elkaar de lunch gebruikten met zo’n 150 christenen uit heel de wereld en leiders van Judea en Samaria, hield Ds.Henk Poot namens Christenen voor Israël een toespraak overde betekenis van het LandIsraël. Burgemeester Hananel Durani van Kedumim boog zich voorover naar me en zei: ‘Dit is verbazingwekkend!’.

In dezelfde periode begeleidden we een CFOIC Hartland groep, die aangevoerd werd door Kim Troup. Aan het einde van hun bezoek aan Israël, deelden zij hun ervaringen met mij en wat ik van iedereen hoorde, was een vreugdevolle verwondering en inspiratie door de mogelijkheid om tijd door te brengen metde mensen van hetBijbelse Israël, door te luisteren naar de Bijbel als die wordt uitgelegd door orthodoxe Joden, door het passie te proeven van degenen die ondanks terroristische aanvallen en internationale veroordeling toch dit prachtige land bewonen en weer tot leven brengen. Daar gaat het CFOIC Hartland om! Al 15 jaar werken Kim en ik samen om christenen en Joden bijeen te brengen in hun steun voor het Bijbelse Israël. Bijna net zo lang werkenHenk Pooten ik samen om Nederlandse christenen in te betrekken bij Israël. Dat weerspiegelt een werkelijkheid die we samen geschapen hebben en die we kunnen delen met tienduizenden christenen in heel de wereld. Dank u wel voor uw hulp daarbij.

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras
Directeur