719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – December 2018

Beste vriend,

Dit keer een schrijven vanuit Israël ober projekten die ons bekend voorkomen (HP). Lees maar wat Kim schrijft:

Vrolijk December. Het is de mooiste tijd van het jaar….tenzij het jammergenoeg niet zo is. Deze maand ben ik met mijn gedachten bij Tieners in Israël die in de problemen zitten. Er zijn er te veel en ze hebben uw hulp nodig. Er zijn volwassenen die hen graag en met liefde helpen, maar ze hebben wel de nodige fondsen daarvoor nodig.

De Bijbel zegt ons in Deuteronomium 30:19: Ik roep de hemelen en de aarde to getuigen tegen u, dat Ik u het levenen de dood voorhoudt, de zegen en de vloek. Kies dan het leven, zodat u en uw kinderen zullen leven’. We moeten allemaal keuzes maken in het leven en we hebben allemaal behoefte aan mensen die af en toe voorbij komen en ons bemoedigen en inspireren om de juiste keuzes te maken. Voor tieners uit gebroken gezinnen of met ADHD of gewoon jonge mensen die een moeilijke tijd doormaken is het hebben van zo’n mentor heel belangrijk.

Neem bij voorbeeld Moshe. Zijn ouders emigreerden van Ethiopië maar wenden nooit echt aan het moderne leven in Israël. En toen Moshe geboren werd met een open gehemelte, konden zijn ouders daar helemaal niets mee. Gelukkig sprong onze sociale dienst bij en zij haalden hem op jonge leeftijd weg uit zijn ongezonde omgeving. Maar zonder zijn eigen familie ging het bergafwaarts met hem. Totdat hij opniuew tot leven kwam in het jeugddorp van Bet Haggai. Voor Moshe en voor vele anderen met hem, betekent Bet Haggai onvoorwaardelijke liefde en acceptatie en dat is zo noig voor een gezonde ontwikkeling.

In allerlei dorpen in Judea en Samaria wonen kinderen en tieners de lijden aan een laag zelf beeld. Ze vertonen problematisch gedrag of ze zijn getraumatiseerd door een terroristische aanval of komen uit gebroken gezinnen. Zij kunnen geholpen worden door jeugddorpen en speciale opvoedingsprogramma’s in de plaatselijke scholen. Maar deze programma’s hebben dringend geld nodig. We hebben vragen gekregen uit heel Judea en Samaria voor assistentie en we willen deze vragen graag onder uw aandacht brengen.

Elke maand ook vragen wij u een bijdrage te geven aan het projekt van maand en deze maand is dat niet anders. We zijn druk bezig om gelden in te zamelen voor de beveiliging van Rechalim. Maar deze maand zou ik u ook willen vragen om een extra donatie voor de jongeren die ik hierboven beschreef. Jammergenoeg leven we allemaal in een gebroken wereld maar kinderen zijn in deze wereld extra kwetsbaar, Therapie met dieren en soms hard werken in de buietnlucht en het geven van een stuk verantwoordelijkheid kan wonderen doen.

Als u deze maand denkt aan de liefde die God ons gegeven heeft in de komst van zijn Zoon, denk dan ook nog eens aan Israël en bekijk hoe u de liefde van God kunt doorgeven.

Shalom,

Kimberly Troup

Director, US Office

Henk Poot,

Directeur CFOIC-Hartland, Holland[:]