719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – JANUARI 2021

Beste vrienden,

De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is begonnen en we kijken uit naar een heel ander jaar.  Toen het jaar 2020 ten einde liep, waren we blij met de goedgekeurde vaccins die klaar waren om te worden gedistribueerd.  Ondanks de aarzeling van enkelen wachten miljoenen mensen over de hele wereld op hun beurt om de vaccinatie te ontvangen en afscheid te nemen van de ongewone levensstijl die we het afgelopen jaar hebben moeten aannemen.

Hier bij CFOIC Heartland in Israël wachten Shmuel en ik ongeduldig op onze beurt om de vaccinatie te ontvangen. Want zodra we gevaccineerd zijn, gaan we weer op reis.   Mijn laatste reis was in februari 2020 naar Australië, en ik moest vroeg vertrekken om de reisbeperkingen in Hong Kong en Bangkok te vermijden, regelmatige tussenstops tussen Australië en Israël. Shmuel kon in 2020 helemaal niet meer reizen.  We hebben elk twee geplande reizen naar de VS geannuleerd en kregen niet eens de kans om extra reizen te plannen voor het najaar.  Dankzij G-d konden we dit reisverbod tot op zekere hoogte compenseren via e-mails, telefoontjes en natuurlijk via ZOOM, aangezien we vrienden en supporters bereikten via dit verbazingwekkende technologische hulpmiddel. 

Maar het is veel te lang geleden dat we u persoonlijk hebben kunnen bezoeken en we hopen dat we daar zo snel mogelijk mee kunnen beginnen, misschien al in april.  En we hopen echt dat u ook dit jaar nog eens bij ons op bezoek kunt komen.  Zoveel tourgroepen hebben hun plannen om Israël te bezoeken geannuleerd en anderen waren niet eens in staat om met de planning te beginnen voordat COVID de gedachten aan internationale reizen stopzette.

Als we uitkijken naar de komende maanden en hopen en bidden dat het leven inderdaad weer een beetje normaal wordt, wil ik u vragen om te overwegen uw band met Israël te versterken.  Wanneer uw kerken opengaan en teruggaan naar het normale, wilt u misschien vragen of ze geïnteresseerd zijn in het ontvangen van een spreker uit Israël.  Misschien kunt u overwegen om deel te nemen aan een reis naar Israël – wij hebben er al een gepland voor september, waarvan we hopen dat u die kunt volgen – neem contact met me op voor meer informatie!  Maar er is ook iets wat u nu kunt doen, voordat de deuren voor ons open staan om met elkaar te bezoeken.  Misschien wil uw kerk of gebedsgroep graag in contact komen met een bepaald dorp, door middel van gebed en financiële steun.  Daar kunt u ons vandaag mee helpen. En dat is iets wat misschien later de deur openzet voor een persoonlijk bezoek.

Ik hoop dat we elkaar snel weer zien, in levende lijve.  Maar tot die tijd, zorg goed voor uzelf.  En blijf alsjeblieft met ons in contact.  De kilometers die ons scheiden zijn enorm, maar de warmte die u ons altijd heeft gecommuniceerd, door uw steun, uw e-mails en uw telefoontjes, heeft ons in staat gesteld om die kilometers te overbruggen en een echte relatie te creëren.  En dat koester ik.

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras
Directeur

 

GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND

U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.

Ds. Henk Poot

https://www.christenenvoorisrael.nl/projecten/hartland-judea-en-samaria/