719-683-2041 Contact us

NIEUWS UIT HET HEARTLAND – Juni 2022

                             Het vieren van Israëls  onafhankelijkheidsdag

 

We zijn aan het wankelen. Op Onafhankelijkheidsdag, net toen de zon was ondergegaan en gezinnen op weg waren naar huis na een dag van picknicks en familiebijeenkomsten, vielen twee terroristen, gewapend met messen en een bijl, mannen, vrouwen en kinderen aan in de straten van Elad, een stadje even ten westen van Samaria. Wat het einde had moeten zijn van een glorieuze dag waarop de onafhankelijkheid van Israël werd gevierd, werd ontsierd door de tragedie van deze vreselijke moorden.

Helaas heeft Israël al meer dan 100 jaar te maken met Arabisch terrorisme. Hoewel er altijd Joden in dit land, ons voorouderlijk vaderland, hebben gewoond, hebben de Arabieren, die zelf onwettige veroveraars van dit land waren, nooit ons recht om hier te zijn aanvaard. Zij hebben nooit geaccepteerd dat dit land het Land Israël is, het land van het Joodse volk.

In 1929 hebben Arabieren rellen veroorzaakt en meer dan 100 Joden vermoord als reactie op het Joodse gebed bij de Westelijke Muur in Jeruzalem. En dat is nog maar één voorbeeld. Hoewel de Arabieren erin geslaagd zijn veel te veel Joden te vermoorden, zijn zij er nooit in geslaagd onze vastberadenheid om dit land te vestigen te verminderen. In 1929 waren er ongeveer 100.000 Joden in Israël. Vandaag zijn dat er meer dan 7 miljoen. Wij hebben onze eigen staat en Arabische landen in het gehele Midden-Oosten hebben niet alleen onze aanwezigheid aanvaard, maar hebben ook vredesverdragen met ons ondertekend.

Maar het kernprobleem blijft. Er zijn nog steeds miljoenen moslims over de hele wereld, waaronder honderdduizenden in Israël, die de Joodse staat willen vernietigen en zoveel mogelijk Joden willen vermoorden als ze kunnen. Sociale media wakkeren het vuur aan en individuele moslimfanatici zullen hun wapens grijpen en erop uit trekken om Joden te vermoorden, in de overtuiging dat zij zo hun religieuze moslimverplichtingen vervullen.

We kunnen het ons niet veroorloven deze oorlog, die al meer dan 100 jaar aan de gang is, te verliezen. En wij zullen nooit aarzelen in onze overtuiging dat dit land aan het Joodse volk toebehoort. Maar we moeten er wel voor zorgen dat onze mensen veilig zijn. Deze maand richten we ons op de gemeenschap van Gevaot en hun behoefte aan veiligheidsuitrusting. Zo gaan we de dreiging tegemoet – met geloof en vastberadenheid, terwijl we de middelen zoeken die we nodig hebben om ons volk te beschermen. Ik hoop dat u zich bij ons wilt aansluiten en ons wilt helpen Israël te beschermen tegen haar vijanden.

 

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras

Directeur

 

 

GIFTEN VOOR CFOIC VANUIT NEDERLAND

U kunt uw donaties voor CFOIC vanuit Nederland voortaan overmaken via gironummer NL29INGB0000004542 van Christenen voor Israel o.v.v. CFOIC, met als toevoeging : ‘vrije gift’ of het project, waar u uw gift voor bestemmen wilt. Regelmatig zullen uw donaties door het kantoor van ‘Christenen voor Israel-afdeling CFOIC’ doorgestuurd worden naar Israël.

Ds. Henk Poot