719-683-2041 Contact us

November 2011

November 2011

 

De feestdagen zijn weer voorbij en we zijn weer overgegaan tot de orde van de dag. We kijken uit naar het begin van de winter en bidden dagelijks voor de regen die zo nodig is voor ons woestijnland. Er zijn geen feestdagen op de de kalender deze maand, een soort van rustperiode na een maand die zo bol staat van de feestdagen. Het is een rustige maand maar ook een belangrijke. Het is de maand waarin we werkelijk aan een nieuw jaar beginnen en terugkeren naar onze ‘drive forward’. Het is een periode van relatieve stilte maar niet van uitrusten. Het is een periode om iets te gaan doen.

Israel is altijd een wonder op zichzelf geweest. Niet allen is het bestaan van Israel een wonder – kijk maar naar de machtige vijanden die ons wilden vernietigen, met wie we werden geconfronteerd sinds we een moderne staat werden. Het succes van Israel is ook een wonder. Kijk maar eens naar foto’s van Israel van zo’n honderd jaar geleden- een woestijnland, verlaten, zonder industrie of enige vorm van economie. En kijk dan naar het Israel van vandaag- moderne snelwegen en woningen, een high-tech leider, een gezonde en levendige maatschappij en de enige democratie in een regio gevuld met onderdrukking en intolerantie. Israel is een juweeltje wiens licht helder schittert in deze wereld.

Terwijl dit wonder iets is waar we God dagelijks voor moeten danken, is er ook een kant aan dit wonder die heel menselijk is in haar oorsprong. Iedereen die Israel heeft bezocht kan onderschrijven dat hier een hoeveelheid menselijke inzet is die ongekend is. Voortdurende beweging, uitkijken naar verbeteringen, naar vooruitgang, een manier vinden om nog meer te doen, iets doen wat nog niet eerder gedaan is. Het is geen toeval dat giganten als Motorola en Intel besloten hebben hun grote ontwikkelingscentra hier te vestigen.

En deze energie is nu en is altijd al aanwezig geweest in de nederzettingen-beweging.  Een paar weken geleden overleed Chanan Porat na een lange en moeilijke ziekte. Hij was nog maar 67 jaar oud. Voor meer dan een generatie was Chanan het hart en de ziel van de nederzettingen beweging. Toen hij nog maar 25 jaar oud was leidde hij de terugkeer naar Kfar Etzion, de eerste joodse gemeenschap die werd gevestigd- eigenlijk keerde men terug- in Judea na de oorlog van ‘ 67.Wat een visie! Wat een energie! De vaardigheid om het doel in het vizier te houden en alles te doen om dat doel te bereiken. Zo vroegen velen mij door de jaren heen hoe we kunnen doorgaan gegeven de immense uitdagingen die we onder ogen moeten zien. Het is gewoon wie we zijn. Dit is de bron van het wonder – dat God ons de energie heeft gegeven om door te  gaan en iets te bereiken.

CFOIC-Hartland geeft u de mogelijkheid om deel uit te maken van deze energie, van deze ontwikkelingen. Doe met ons mee en wordt partner in het wonder dat Israel heet, in het wonder van de groei en ontwikkeling van het Bijbelse Hartland als een modern land. Moge God ons alle kracht en energie geven die we nodig hebben om te doen wat gedaan moet worden.

Hoogachtend,

Sondra Oster Baras

donate now buttonWhen you make a donation to CFOIC Heartland, you are taking a stand for the right of the Jewish people to live on the land that God gave to them.

You can donate online via Pay Pal or send your check or money order to:

P.O. Box 752, Ginot Shomron, Karnei Shomron, Israel

Thank you for Blessing Israel!</e